Слуховете за смъртта на ъндрърграунд героя Ангел Личканов - Личкана не са преувеличени. Днес стана ясно, че той е издъхнал внезапно в следствения арест. До преди час обаче  както адвокатът му Стоян Донков, така и близки на Личканов бяха категорични , че Личкана е жив. Новината за кончината му обаче е истина, установи повторна проверка на TrafficNews.

В петък арестантът е получил микроинфаркт и е бил откаран в болница. След като лекарите са стабилизирали състоянието му, то е върнат в ареста. Днес сутринта отново не се е почувствал добре и служителите в ареста са повикали линейка. Бил е откаран за преглед в УМБАЛ "Свети Георги", а след това е върнат обратно. Следобяд , около 14 часа, той издъхнал , докато решавал кръстословица. Той е бил сам в килията. 

Как се е развила ситуацията впоследствие тъне в мистерия, тъй като както близките на Личканов , така и адвокатът бяха убедени , че новината за неговата смърт е фалшива и я опровергаха пред няколко медии. Около 18 часа обаче Донков е бил извикан в следствения арест. Според очевидци , в момента пред вратите на ареста се събират негови приятели, както и семейството му, които настояват за отговори и обвиняват ръководството на ареста за смъртта на арестанта. 

Преди две седмици Окръжен  съд – Пловдив потвърди мярката му за неотклонение и той остана за постоянно в ареста. 

Той беше привлечен като обвиняем за извършването на три престъпления. На 22 юни при възникнала ситуация на пътя и спиране на червен сигнал на светофара Личкана слязъл от автомобила си и нападнал жена, управляваща друга кола. Три дни по-късно той противозаконно повреди автобус и наби 54-годишния му шофьор.

 През годините Личканов влизаше в криминалните хроники, като сред обвиненията  срещу него бяха свързани с трафик на наркотици, нападения и катастрофи