Продължава гасенето на пожара, който бушува на Гребната база в Пловдив. Димна завеса е обгърнала целия район, като към този час не се допускат граждани около канала. Пожарът гори в близост до хотел „Лендмарк”,  като всички гости и служители са евакуирани. Огънят е обхванал сухи треви.

На място има пет пожарни, като огнеборците не могат да смогнат, изпратени са и допълнителни екипи.

В гасенето са се включили и доброволци с бутилки и кофи с вода, но стихията обхваща бързо растителността, а вятърът помага за бързото разпространяване.

Има опасност огънят да обхване  растителността чак до моста.

“Нетърпимо силна е миризмата, всички хора в хотела са евакуирани. На Гребната база няма никой, тъй като районът е обгазен, видимостта също е намалена, а огънят не стихва”, разказва гост на Лендмарк, която също е напуснала сградата.

@trafficnews Голям пожар обхвана района на Гребна база в Пловдив. Горят сухи треви, а огънят се разпростира изключително бързо заради горещото време. Пет екипа огнеборци се борят със стихията, очаква се още екипи да пристигнат. Хората в хотелите в района са евакуирани. #trafficnewsbg #Plovdiv #fy #viral #fyp #Bulgaria ♬ original sound - Trafficnews