Все още екипи работят по потушаването на един от пожарите, който избухна вчера в гората на град Копривщица. Както по-рано репортер на TrafficNews съобщи сигналът за инцидента е получен около 15:00 часа следобед, а огънят е унищожил над 500 дка горски фонд. Едно от огнищата, което е пламнало вчера бе загасено по-рано, но силният вятър разрасна другото. По-тази причина екипите ще останат и в предстоящата нощ, за да патрулират.

По информация на служители от Държавно горско стопанство, няма опасност пожарът да засегне населените места в близост, както и няма данни за пострадали. В гасенето е предоставен булдозер на дърводобивна фирма от Копривщица. Полицията разследва причината, поради която е пламнал пожарът. 

„В много интензивно горене бяха и двата пожара вчера, на далечно разстояние са и беше трудно координацията между двете групи, които гасят. От държавния горски фонд е засегната гора над 500 дка, но има също така засегната територия от общинска горска територия пак гора, има засегнати частни гори, има засегнати и територии от селскостопанския фонд. При такива случаи трябва да се оставят дежурни да се направи организация да се наблюдава пожара докато не загасне”. Това заяви директор на ДГС Пирдоп Муса Ходжа.

Йордан, който е горски стражар , коментира пред медията ни , че е било опасно дори за пожарникарите, защото е можело някой да изгори.

Институциите са реагирали мигновено, като на място са били разпределени екипи.

Два големи пожара избухнаха край Копривщица

Разследват причината за пожара в Копривщица, засегнал над 500 дка горски фондОгнището е под наблюдението на патрулиращи от горското стопанство