БАБХ заби акт на Аладин фуудс след акция в село Цалапица. На известната верига за дюнери е издаден акт, а след това и наказателно постановление в размер на 300 лева. Причина за санкцията – месо с изтекъл срок на годност.

Проверката се е състояла в един от складовете на дружеството, който се намирал в пловдивското село. По време на акцията, служителите на БАБХ се натъкнали на месо, което било без опаковка и етикет. Намерено било и пилешко с изтекъл срок на годност. Всичко било с общо количество 23,5 кг. Проверяващите преценили, че поради липсата на етикетировка и изтеклия им срок на годност, тези продукти следвало да бъдат съхранявани на обособено и предназначено за такива продукти място, с което складът разполагал. Но същите не били поставени там, а се съхранявали заедно с храните за търговия, годни за консумация.

Така бил съставен и акт на фирмата. След законоустановения срок, управата се сдобила и с наказателно постановление. В него била описана нарушената наредба, както и глобата – 300 лева.

Санкцията веднага била отнесена до Районен съд с мотива, че същата е незаконна и неправилна. Междувременно Аладин фуудс вече се били отървали от месото и депозирали бележка от  екарисажа.

Това обаче не им помогнало. Магистратите потвърдиха изцяло санкцията и отхвърлиха иска за отмяната й.