Община Пловдив и програма „Наследство“ финансират събития, които се провеждат в противоречие със законите и НАРЕДБА на ОбС Пловдив за осигуряване на обществения ред, написа общинският съветник Румяна Толова в профила си във Фесйбук.

 В страницата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC е анонсирано, че фестивалът ще се проведе на 15 и 16 юли, Гребна база: SKEPTA x SOLAR Plovdiv ARMIN VAN BUUREN x SOLAR Plovdiv в часовете от 21.30 до 03:00 след полунощ.

„Преди малко проведох телефонен разговор със заместник-кмета по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев, който ме увери, че разрешителното, издадено за провеждане на събитието е до 23:00 часа, а контролът по изпълнение на това разрешително е на Областна дирекция на МВР, а не на Община Пловдив. Интересно как събитие, което трябва да започне след 00:00 часа ще приключи в 23:00, но предстои да видим този феномен”, пише тя.

Изпълнителният директор на  Фондация „Пловдив 2019” Кирил Велчев заяви, че разрешенията за провеждането на такъв тип събития се правят от организаторите.

„В договорите ни е ясно записано, че организаторът на събитието трябва да си изкара разрешително за него, както и да отговаря на наредбите за обществения ред на Общината. Не знам дали оттам са получили разрешение за удължено време на събитието , но ако са в разрез с наредбите, те подлежат на санкциите”, заяви Велчев.