Два питбула нахапаха пекинез пред Пощата в Центъра, сигнализира собственичката на потърпевшото кученце. Случката се разиграла в събота около 12 часа вечерно време, когато приятелят на жената разхожда пекинезът им в Центъра. Оттам изскачат два питбула, които са били оставени без намордник и каишка да обикалят около разкопките, а собствениците им дори не били наоколо. Те се нахвърлили на беззащитното животно.

Единият питбул ухапал кученцето по корема, а другият го хванал за крака. Собствениците дошли малко по-късно – единият от тях дори ударил своя питбул с цел да го спре, но неуспешно.

 Наложило се е пострадалото животинче да посети спешна помощ и оттам станало ясно, че то има два счупени пръста на задния десен крак и дълбока отворена рана около коремната кухина.  Със собствениците на ухапаното куче в клиниката отишъл и единият от собствениците на питбулите, който е пожелал да окаже съдействие. Другият обаче се покрил.

Очевидци споделят, че последните няколко вечери единият собственик на питбул пускал своя любимец съвсем спокойно в Центъра без намордник и каишка.

Приятели на потърпевшите споделили, че въпросните животни стряскали и децата им.

Жената твърди, че е подала жалба в полицията спрямо избягалия собственик.