Протестиращи се опитаха да нахлуят в Министерския съвет. Стигна се до сблъсъци с полицията.

Недоволните от властта започнаха да се събират в т.нар. "Триъгълник на властта", а след 17:30 часа започнаха опити за нахлуване в сградата. Днес е юбилейният протест по повод 200 дни от началото на антиправителствените протести в София. 

За кратко бе блокирано движението през площад "Независимост" към булевардите "Цар Освободител" и "Княз Дондуков", а по-късно напрежението се покачи след разпространен призив от един от ораторите да се влезе в сградата на Министерски съвет. Чуваха се различни скандирания - "Оставка", "Всеки ден ще е така до победата" и други.

Така се стигна до сблъсъци между протестиращи и униформени. 

Бяха изпратени допълнителни полицейски сили и бяха сформирани няколко кордона. Демонстрантите бяха отблъснати, без да се стига до ескалация на насилието.

Още един опит за щурм беше направен към сградата на Министерски съвет, а предводители на протеста го определиха като "символично превземане"

След това демонстрантите отидоха до Съдебната палата, където издигнаха познатия лозунг за оставката на главния прокурор Иван Гешев и се върнаха пак пред сградата на Министерски съвет.

По-рано през деня пред Министерски съвет имаше демонстрация на служители от затворени заради коронавируса бизнеси, които не са получили своите компенсации от 24 лева на ден по мярката "Запази ме" за декември миналата година.