НАП продължава с акцията си по пазарите в страната. През изминалата седмица данъчните не подминаха и тържищата под тепетата. На мушка през последния отчетен период е бил Събота пазара в Кючук Париж.

Данъчните са нахлули сред сергиите и следели за нередности. Макар и многократните предупреждения, някои търговци са били хванати в издънка. Масите са били наблюдавани, като 5 от тях са попаднали в полезрението на служителите на НАП. Търговците са били проверени и не след дълго санкционирани. Петимата са се сдобили с актове, а след законовия срок ще получат и наказателните постановления със съответните санкции.

Припомняме, че преди седмица данъчните започнаха масираните проверки по пазарите в Пловдив. Под ударите на агенцията попаднаха сергия на пазара до Гребната, както и на Младежка. Имената на търговците попаднаха в „черните списъци”. 

НАП влезе и по пазарите в Пловдив, има хванати в издънкаВ „черните” списъци на агенцията попадна и дентална клиника

В „черния” списък попадна и заложна къща. Обектът се намира в центъра на Пловдив, зад хотел Тримонциум. Той е бил посетен от данъчни и след проверка са констатирани нередности по закона за данък добавена стойност. Фирмата е вписана в графата за неизрядни дружества, публикувана в официалния сайт на приходната агенция.