Улица „Май” май ще бъде готова през месец май! Близо две години жителите на 50-метровия участък, на един хвърлей от Главата улица на Пловдив, живееха в мизерия и прах заради лошата координация между ВиК, ЕВН и Община Пловдив.

След като експлоатационните дружества си свършиха работата, от Община Пловдив трябваше да възстановят настилката. Липса на договор на градските власти за ремонти в  районите  „Централен”, „Западен” и „Южен” обаче я остави „по средата”. Повече от година продължават процедурите за ремонтиране на настилки, като преди дни бяха пуснати и нова поръчка.

Ремонтът на пловдивската улица „Май” ще стане през майПовече от година и половина малката пътна отсечка стои разкопана, макар и на две крачки от Главната

Вчера Общинският съвет в Пловдив прие бюджета, като прехвърли на тримата районни кметове средства, с които да работят по подобни участъци. На район „Централен” бяха дадени 400 000 лева, а на „Южен” и „Западен” по 300 000 лева. С тях ще се ремонтират пътища, докато не влезе поръчката на Община Пловдив.

Ремонтът на улица „Май” стартира днес, като сумата за нея е около 80 000 лева. Тя се прави през договора на район „Централен” с „Драгиев и Ко”.

"Ще върнем настилката на улицата в автентичния ѝ вид - с паважна настилка. Ще ремонтираме тротоарите и ще поставим няколко липсващи лампи", посочи районният кмет Георги Стаменов преди дни . Той допълни, че успоредно с това ще стартира работа по ул. "Тодор Каблешков" от ул. "Май" до "Гладстон". 

„Редене на гранитни павета” остави три пловдивски района без ремонти за 3 млн. леваОбщина Пловдив пуска за трети път поръчка за текущи реконструкции за „Южен”, „Централен” и „Западен”