Бюлетините за предстоящия вот потеглиха към общините. От сутринта по график пристигаха бусове и коли от областта, за да приемат книжата. 

Общините от своя страна ще ги разпределят за всяка СИК и на 3-ти, когато се връчват изборните материали, ще бъдат раздадени на секционните избирателни комисии.

Ден преди вота ще пристигнат и машините за гласуването. Засилено е полицейското присъствие пред Областна управа.

 

За града под тепетата своя вот ще дадат 308 582 души. Най-много са гласоподавателите в район „Южен“ - 68 430, следван „Централен“ – 66 9191, „Тракия“ с 49 269, „Източен“ - 46 072, „Северен“ - 44 700 и най-малко са гласоподавателите в „Западен“ - 33 192.

До момента са образувани 459 секции като в 455 от тях ще има осигурено машинно гласуване. Само в пет няма машини, защото в тях ще гласуват по-малко от 300 души.

Припомняме, че на 29 март пристигнаха бюлетините в Пловдив за 16 РИК. Ден по-късно бяха транспортирани и тези за 17 РИК.

Както по-рано днес съобщихме, 157 души под карантина в Пловдив са пуснали заявление за гласуване в подвижните секции.Във всеки район ще има по една COVID секция,  а заявленията за гласуването в тях изтече вчера. Това означава, че всеки, който е карантиниран днес, утре и в събота няма да може да се възползва от гласуването в подвижните секции.

157 карантинирани ще гласуват в COVID секциите в Пловдив, мистерия е обаче дали те ще се образуватВсе още няма кандидати за подвижните секции, в които ще гласуват поставените под карантина