С рисунки по асфалта, йога, игри и музика отбелязаха Европейската седмица на мобилността в “Западен“. В инициативата се включиха малчугани от всички детски градини в района, а най-добрите художници получиха награди от кмета Димитър Колев.

В арена на празника се превърна булевард “Свобода“, като за целта движението по отсечката между улица “Перущица“ и продължението на “Царевец“ беше спряно. Децата сътвориха прекрасни рисунки, които бяха оценявани от независимо жури. Авторите на трите най-добри произведения бяха отличени, като голямата награда – тротинетка, грабна Станимира Сребрева. Всички останали деца също получиха подаръци. Малки и големи се включиха и в заниманието по йога, в което научиха интересни упражнения за раздвижване. Така днешният ден се превърна в един истински спортен празник, в който всички имаха възможността да играят, да танцуват и да се забавляват.

Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ на Европейската комисия се провежда всяка година в периода между 16 и 22 септември и има за цел да насърчи европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начини на придвижване. В основата на кампанията е заложен принципът за популяризиране на множеството ползи за околната среда и здравето на хората от използването на алтернативни начини за транспорт. За 2020 година темата на кампанията е “Избери как да се придвижваш“.