Голяма ВиК авария наводни бул. „Васил Априлов”. Водата буквално извира от тръбите, а колите преминават изключително трудно, предаде репортер на TrafficNews. Аварията е в посока бул. „6 септември”, точно преди отсечката за ул. „Паганини”, която е затворена заради проблема.

Това не е първата такава авария в района. Тръбите са изключително стари в този участък и подобни аварии се случват вече „прекалено често”, коментират пешеходци, за които преминаването на отсрещния тротоар също е затруднено, заради подгизналия булевард. Спирката намираща се на булеварда също е наводнена.

Потърсихме позицията на инженера на ВиК- Пловдив Антон Гълъбов, който заяви, че се работи по отстраняването на аварията и посочи, че проблемът е спукан водопровод. Гълъбов добави, че в района ще стартират ремонтни дейности, за да се предотвратяват още поредни такива аварии.

Движението в района е затруднено.

За ремонтите в Пловдив: Спука се тръба по чисто новия бул. „Копривщица”Аварии на помпена станция „Юг” и булеварди създават проблеми с налягането в града