Идейният проект за многоетажния паркинг в Кършияка вече е готов, като от районната администрация може да започне процедурите по изграждането му, съобщи кметът на „Северен” Ральо Ралев.  Както TrafficNews.bg съобщи , сградата ще бъде позиционирана на мястото на култовата кръчма "Веселото село", чиято сграда бе разрушена преди близо година.

Към момента теренът се ползва за паркинг, но общинските власти са преценили, че мястото е удачно за построяване на многоетажна конструкция, която да побира повече автомобили. Теренът е собственост на общината и се разпростира на 800 квадратни метра.

По предварителни разчети стойността за изграждането на съоръжението, ще са необходими около 1,8 млн.лева.

„В него ще могат да се паркират 100 автомобила. Ще бъде с бариера, като тя ще работи с карти. Ще има два асансьора, като единият ще обслужва хора с увреждания”, разказа пред репортер на TrafficNews.bg Ралев.Той заяви, че веднага след като бъдат намерени финансови средства, ще бъде пусната поръчка, която ще е на инженеринг.

Първоначалната идея е бил  паркингът да се свързва с пасарелка над кръговото на булевард „Цар Борис III Обединител” със сградата, предвидена за районна администрация на "Северен".Към момента обаче усилията и средствата са насочени единствено към многоетажния паркинг заради неясната съдба на прекъснатия строеж.

Припомняме, че в момента се работи по изграждането на още четири многоетажни паркинга в Пловдив. Два от тях ще са в район „Централен” – на мястото на бившия ТЕЛК на улица „4 януари” и до хотел „Лайпциг”. Другите два ще са в районите „Тракия” и „Западен”.

Многоетажен паркинг за 3.5 милиона лева вдигат в една от най-застроените зони на Пловдив СНИМКИСъоръжението ще бъде на четири етажа и ще разполага със 151 паркоместа

 

Сменят статута на пловдивска поликлиника, правят многоетажен паркинг на нейно мястоПроменят предназначението на терена и сградата на ДКЦ 6

Пловдив става град на многоетажните паркинги! Започва строежът в СмирненскиСъоръжението ще бъде на четири етажа и ще разполага с места за около 180 автомобила