Общинските съветници ще гласуват промяна на статута на терена и сградата на ДКЦ 6 на улица „Любен Каравелов“. Имотът ще бъде актуван като публична общинска собственост. В мотивите е записано, че това е нужно, за да може да се смени предназначението на имота.

Идеята на градската администрация е там да се изгради многоетажен паркинг.

Общинарите вече взеха решение за преместването ДКЦ 6 в сградата на МБАЛ „Св. Мина”. Местенето ще наложи преструктурирането на лечебното заведение. То вече няма да носи името Диагностично-консултативен център, а „Медицински център VI”. Той  ще бъде разположен на партера и първия етаж на МБАЛ „Св. Мина“, като помещенията ще бъдат ремонтирани с около 100 хил. лева.

Все още не е ясно колко голям ще бъде бъдещият многоетажен паркинг.  Кметът Иван Тотев заяви наскоро,че предвиждат паркингът да е по-евтин от Синя зона, за да може да се стимулира използването.

„Имаме нужда от такива паркинги, както този на мястото на ДКЦ 6, така и на мястото на бившия ТЕЛК. Трябва да се има предвид, че много паркинги и паркоместа в централна градска част ще бъдат премахнати. По улица „Иван Вазов” около Тютюневия град, както и паркинга в края на улицата, част от паркинга на „Тиримонциум” също ще бъде премахнат. Ще имаме по-малко места по „Отец Паисий”, „Христо Г. Данов” и другите улици… Вижте, не може да спрем колите в Капана”, каза Тотев.