С викове "Оставка" , "Не на мерките" и "Не на дискриманацията" десетки пловдивчани прекосиха Главната, за да заявят, че не приемат ограничителните мерки, наложени от здравния министър Стойчо Кацаров. В протеста се включиха не само собственици на заведения и техните персонали, но и собственици на игрални зали и техните служители, доставчици, фирми за търговия с хранителни стоки и напитки, сватбени агенции, детски центрове. Те са категорични, че държавата е абдикирала от задълженията си и ги е оставила на произвола на съдбата. 

Въоръжени с тигани , тенджери и капаци, протестиращите изразяват своето категорично несъгласие с поредния локдаун. 

"Защо всеки път клубовете и ресторантите ги затварят първи и ги отварят последни? Защо управляващите се правят на слепи и не виждат какво се служва в големите хипермаркети. Там да не би хората да не се заразяват? Кой им е по-важен - чуждите инвеститори или българите? Защото ако това продължава - тук българи няма да останат. В целия свят правителствата като налагат мерки, в същия момент започват да плащат обезщетения. А тук държавата буквално се гаври с нас" заяви управителят на клуб "Бушидо" Лина Кацарова. 

Преди минути протестиращите стигнаха до централния булевард "Цар Борис Трети" , но полицията отказва да ги пусне да го блокират. 

"Ние искаме да затворим булеварда, но не ни пускат. А миналата година позворяваха на протестиращите през лятото. За едни може, за други не. Миналото лято било едно, днес друго. Това ни каза шефа на Охранителна полиция. Вие си правете изводите" коментира Ричард Алибегов. 

Полицаи с мотори и автомобили  направиха блокада, за да не  допуснат протестиращите на булеварда. Те обаче пробиха полицейския кордон и тръгнаха в посока Сточна гара. 

Вижте атмосферата на живо от Пловдив: 

Пловдивският бизнес на протест! Мерките водят до фалити, а не до ограничаване на пандемията НА ЖИВОСледете живото ни включване в страницата ни във Фейсбук