Игрище „Булспорт 365” в Кършияка беше домакин на Благотворителен турнир в помощ на за 5-годишния Божидар, който е с диагноза аутизъм и има нужда от 80 000 лева, за да може да има нормално детство.

В турнира взеха участие 7 отбора. До финала достигнаха тимовете на Карамба и Бригада Пловдив.

Финалът бе спечелен от отбора на Карамба с категоричното 4:0, но в крайна сметка победители са всички, взели участие.

На трето място завърши тима на Сърдити Старчета, които се наложиха над отбор Черешка след изпълнение на дузпи.

По време на турнира бяха събрани 1320 лв., които бяха дарени на Божи.

„Изказваме благодарности на Георги Косата, който бе домакин на събитието и предостави терена за провеждане на този турнир”, каза пред TrafficNews майката на детето Анета Асенова.

Хиляди пловдивчани и над 150 бизнеса под тепетата също помогнаха на Божидар в  каузата „Нощ на ангелите” снощи.

Божидар е с диагноза аутизъм и е изправен пред огромни затруднения в комуникацията с останалите. Близо три години Божидар посещава системно логопед и се подлага на терапии с барокамера, но промяна няма.

Надеждата е украинска клиника, която извършва вливане на стволови клетки в лечението на аутизъм. Необходимо е да се направят четири процедури. Цената на всяка една от тях е 20 000 лева - сума, непосилна за семейството на Божидар. Към всичко това се добавят и разходите за медикаменти, пътуване и престой.

Всеки, който иска да помогне на Божидар и неговото семейство, може да направи това, дарявайки средства на следната банкова сметка:

Божидар Василев Попов

УниКредит Булбанк

IBAN BG95UNCR70001524168866

BIC UNCRBGSF

Или чрез PayPal

@helpbojidar

asenova.2706@gmail.com

Хиляди пловдивчани и над 150 бизнеса се обединиха в „Нощ на ангелите” за малкия Божидар80 000 лева са необходими за лечението на 5-годишнто дете