Хиляди пловдивчани и над 150 бизнеса под тепетата се обединиха за втора поредна година в каузата „Нощ на ангелите”. Тази година събитието събира средства за 5-годишния Божидар, който има нужда от 80 000 лева, за да може да има нормално детство.

„Целта ни е да обединим гражданите и бизнеса, като всяка година каузата е различна. Божидар има нужда от 80 000 лева и организираме най-различни обекти, които се включват. Тази година не са само заведения, а и много магазини, салони за красота, театри… До няколко дни ще стане ясна и сумата, която е събрана за Божидар”, каза един от организаторите на събитието Евгени Ватев.

Майката на Божидар Анета Попова благодари на всички познати и непознати хора, които са се включили в събитието. Нейната мечта е след 2 години, когато Божидар е първи клас да влезе в класната стая, наравно със своите съученици.

Миналата година инициативата успя да обедини Пловдив и да събере близо 70 000 лева за лечението на 34-годишния Ангел Краевски – баща на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. Съвсем скоро той се прибра вкъщи след едногодишно лечение в чужбина и вече е в ремисия.

Тази година каузата е малкият Божидар, който е с диагноза аутизъм и е изправен пред огромни затруднения в комуникацията с останалите. Близо три години Божидар посещава системно логопед и се подлага на терапии с барокамера, но промяна няма.

Надеждата е украинска клиника, която извършва вливане на стволови клетки в лечението на аутизъм. Необходимо е да се направят четири процедури. Цената на всяка една от тях е 20 000 лева - сума, непосилна за семейството на Божидар. Към всичко това се добавят и разходите за медикаменти, пътуване и престой.

Целта на „Нощ на ангелите“ тази година е да събере 80 000 лева за лечението на Божидар. Призивът отново е в благотворителното събитие да се включат представители на бизнеса, творци и хора, които искат да помогнат.

Всеки, който иска да помогне на Божидар и неговото семейство, може да направи това, дарявайки средства на следната банкова сметка:

Божидар Василев Попов

УниКредит Булбанк

IBAN BG95UNCR70001524168866

BIC UNCRBGSF

Или чрез PayPal

@helpbojidar

asenova.2706@gmail.com