Баща издирва 15-годишната си дъщеря, побегнала по любов с пълнолетен младеж. Мъжът се свърза с TrafficNews, за да разкаже какво се е случило преди няколко дни, когато Живка изчезва.

Герман Асенов твърди, че дъщеря му е имала отношения с 21-годишен младеж Веселин Ахмедов повече от половин година. Бащите на влюбените се познавали и са били в приятелски отношения, преди драматичната ситуация да се развие.

Живка била в дома си за последно на 8-ми август. В този ден, призори Веселин заедно с роднините си Сабри Ахмедов и Джанан Ахмедова я изчакват пред дома й и я „отвличат”. Мъжът е сигурен, че те са подлъгали дъщеря му, за да избяга с тях.

„Ние живеем в Германия. Тя е много добро и възпитано момиче, отличничка е. Те я манипулират и я лъжат, промили са й мозъка, според мен е отвлечена. Говорила е на хората, че я държа гладна, това не е вярно, аз я гледам като писано яйце”, добавя разтревоженият баща.

В същото време мъжът получава клипове от дъщеря си, в които тя му обяснява, че е изключително щастлива от избора си и е избягала заедно с Веселин по любов.

„Не притеснявайте никого и не ме търсете, аз сама реших да избягам, много съжалявам”, казва Живка в едно от видеата. 

Според Герман думите й са неискрени и дъщеря му нарочно говори такива неща, за да не притеснява семейството си. Той сподели, че Живка е болна, пие хапчета, а вече няколко дни не ги приема, което представлява опасност за здравето й.

Относно избраника на дъщеря му, Герман разказа, че не е чувал хубави неща за него, което го притеснява още повече.

„Това е престъпление, да укриват 15-годишната ми дъщеря, те могат да направят всичко с нея. Чувал съм, че Веселин пие, ходи по казина и други неприятни неща. Баща му се свърза с мен, искал да му кажа цена, за да купи дъщеря ми. Тя да не е животно да я продавам. Моля се да я намерим жива и здрава и всичко да е наред”, завърши Герман.

Той остави и телефонния си номер, чрез когото всеки, който има информация свързана със случая, да се свърже с него, за да прибере дъщеря си възможно по-бързо.

Семейството на Живка е уведомило и пловдивската полиция, която също издирва момичето. Към момента всички посочени от семейството й адреси са проверени, но следа от нея няма.

Телефонен номер на бащата: 0877705370 – Герман Асенов