Шофьорите и кондукторите, които работят по линиите от градския транспорт, които обслужва „Хеброс бус” тази сутрин започнаха нормално работа, въпреки заканата си за протест. Както съобщихме, те са недоволни, че не са получавали своите възнаграждения.

Служителите на фирмата разказаха, че освен неизплатени заплати, от 6 месеца насам не са им давани ваучери за храна в размер на 200 лева.

Те дават срок до края на седмицата да получат парите си, като в противен случай в понеделник ще преустановят работа.

В същото време управителят на фирмата Веселин Дошков прехвърля топката на общината, като пред Нова телевизия обясни, че става въпрос само за ваучери за храна на стойност от по 200 лева. Не са били дадени за 3 месеца назад.

 „Винаги се правят разчети в една фирма. От постановленията, които се издадоха миналата година за подпомагане на транспортния бранш, средствата все още ги няма при нас. Общината дължи общо за всички превозвачи около 240 000 лева. Сериозният процент от тях са за дружеството, което управлявам. С тези средства бих изчистил тези проблеми. Тези средства трябваше да бъдат разпределени в началото на годината, а през март да бъде публикуван начинът за разпределяне”, каза Дошков.

Георги Стоилов, директорът на ОП „Организация и контрол по транспорта, отхвърли обвиненията, че общината да дължи пари на фирмата за изпълнението на градските превози. „Дължим им за друга част от задълженията – междуселищните превози”, заяви Георги Стоилов.

Протестиращите шофьори на "Хеброс бус": Работим по 15 часа! Ако Дошков не може да плаща - да обяви фалитСпоред техните думи, бизнеменът прехвърля вината за това изцяло на Община Пловдив