Част от неработещото осветление на пътя Пловдив – Асеновград е възстановено, съобщиха от АПИ за TrafficNews. Това се случва два дни преди протеста на жителите  Куклен, Крумово и Асеновград заради проблема на трасето. В петък те ще се съберат на кръговото да изразят своето недоволство заради бездействието на институциите.

От Агенцията заявиха, че на 12 март е възстановено осветлението в участък от пътя Пловдив – Асеновград. Причината за прекъсването са пътно-транспортни произшествия, при които са повредени стълбове и са нарушени кръговете за електрическо захранване.  При настъпване на ПТП и ударен стълб автоматично се включва защита и се изключва осветлението на целия кръг с цел безопасност. Това е и причината някои участъци да не бъдат осветени до 12 март. На пътноподдържащото дружество е възложено възстановяване на осветеността в отсечката и подмяна на 24 повредени стълбове. Новите стълбове ще бъдат монтирани веднага след доставката им на обекта

„ Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват правилата за движение, за да не се стига до пътни инциденти и повреждане на стълбовете за осветление и превозните средства на гражданите“, пишат от Агенцията.

В момента поддържането на осветлението е ангажимент на Агенция „Пътна инфраструктура“. Предстои след издаване на разрешението за ползване за изградените локални платна на пътя Пловдив – Асеновград, които осигуряват връзка на имотите до трасето на второкласния път, стопанисването и поддържането на осветлението в пътния участък да бъде предадено на общините Родопи, Куклен и Асеновград.