Фирма, създадена преди няколко седмици, е предложила най-висока оферта за закупуване на апетитния държавен имот в Брестовица, обявен на търг от Агенцията за публични предприятия и контрол. 

Припомняме, че става дума за терен от 1000 кв.м. с две къщи - едноетажна със застроена площ от 118 кв.м. и двуетажна със застроена площ от 101 кв.м. построени върху него. Това прави приблизително 300 кв.м. РЗП сграден фонд.

Търгът за имота бе обявен на 21 март тази година, а първоначалната цена бе 102 000 лева без ДДС и стъпка за наддаване  6000 лв. без ДДС.

Фирмата "Елид 6695" ЕООД на 27-годишната Ели Дачева е спечелила наддаването на електронния търг с оферта от 168 хиляди лева. Интересното е, че търговското дружество е учредено на 4 април - две седмици след началото на търга, с 1000 лева капитал. 

Отново: Обявиха търг за държавен имот в Пловдивско, цената - много под пазарнатаКъща от над 300 кв.м. и терен от 1 дка в Брестовица се търгува за 62 хил. евро с ДДС

За предмет на дейност са отбелязани десетки дейности - от земеделие до автосервиз, сред които и покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба. Седалището е в Брестовица, където е постоянният адрес и на младата жена. 

В търга участие е взела още една фирма - пловдивската "Алекс Сервиз" ООД. Тя обаче е дала по-ниска оферта, каква - не става ясно от публичните документи за електронната тръжна процедура. 

Търгът приключи официално на 25 април, а след финализиране на продажбата се очаква да стане ясно за какво ще бъдат ползвани сградите. Според проектодоговора предназначението на сградите и теренът е урбанизирана територия с НТП - за ветеринарна лечебница, а сградите се водят "Здравно заведение".

АППК за търга на държавния имот край Пловдив: Независим оценител е определил тръжната ценаОт Агенцията обясниха, че си има методика за определянето