„Необходими са ни още техника и още хора за щетите от наводнението”. Това заяви Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев на брифинг в едно от засегнатите села от водната стихия- село Слатина.

„Вчера обещахме, че ще увеличим броя на техниката, както и че ще увеличим и броя на хората. На терен имахме 31 тежки машини, днес тези машини са 69”, заяви той.

Ангел Стоев даде и нова информация за обстановката в засегнатите от наводнението населени места.

В Каравелово към този момент работят 10 фадроми, 12 самосвала, 6 верижни багера, 2 камиона с щипка, 60 доброволци и 60 войници с пет резачки. В Богдан работят 10 фадрома, 1 верижен трактор, 5 самосфала, 1 камион с шипка, 20 доброволци и 93 войници с багер и резачки.

На терен в Слатина се намират 5 багера, 2 фадроми, 8 самосвала, 2 камиона, 40 войника, 10 гости работници и 25 доброволци, като за това село допълнително се уговаря още техника.

„Осигурената ни от браншовата камара на пътните строители техника се насочва към Слатина. От вчера на терен работи и техника на горското стопанство. „Напоителни системи” - Сливен ни предоставиха мощен багер, с който възстановяваме дигата”, добави още Областният управител.

Малко по-рано на брифинг в Карлово бе обявено, че към общината ще бъдат изпратени два автопатрула, които да подпомогнат дейността на районното управление. През тъмната част на денонощието от Пловдив ще бъдат пренасочени още 4 патрула, които да подпомагат не само за охрана на обществения ред, а и за автомобилния транспорт, който трябва да мине през разрушените мостове, за да се предотвратят инциденти. 

Пренасочват патрули на пловдивска охранителна полиция към Карловско, следят за мародерства