Изпращат два автопатрула, които да подпомогнат дейността на районното управление в Карлово. През тъмната част на денонощието ще бъдат пренасочени 4 патрула, които да подпомагат не само за охрана на обществения ред, а и за автомобилния транспорт, който трябва да мине през разрушените мостове, за да се предотвратят инциденти. Това стана ясно след брифинг на началника на отдел „Охранителна Полиция”- Пловдив гл. комисар Костадин Костов и началника на районното в Карлово гл. инспектор Сълко Литов.

„Искам да изкажа нашата съпричастност към трагедията, която застигна населението от селата в Карловския регион. Още от първия ден служителите на МВР от районното управление в Карлово проявиха инициатива за  осигуряване както на обществения ред, така и за подпомагане на местното население, като служителите се включиха активно и в спасителните дейност.  От Областната дирекция на МВР в Пловдив ще се изпращат допълнителни сили за охрана на обществения ред в най-тежко пострадалите села, а именно Каравелово, Богдан, Слатина, както и Христо Даново, Розино и Столетово. На територията на тези населени места денонощно се изпращат допълнителни патрули, които да осигурят обществен ред, за да не се допуснат посегателства върху имуществото на населението в селата. Освен това ще се охранява и техниката, с която се извършват възстановителните дейности”, каза комисар  Костадин Костов.

Той благодари от името на пловдивската дирекция, като изказа благодарности на служителите от районното на Карлово, които от първия момент са проявили  съпричастност и са взели активно участие за подпомагане на местното население.

„Вследствие на бедствието на територията на Карлово от районното управление задействахме плана за бедствия и кризи. Още от самото начало сме съпричастни с  хората и имаме денонощно присъствие на терен в най-пострадалите населени места. Използваме екипите от Областната дирекция на МВР. Всяка вечер за всеки наряд се прави конкретен инструктаж. Създадена е и организация за групиране на тежката техника , която работи по отделните населени места с цел по-лесната и охрана в тъмната част на денонощието. За откъснатите къщи и улици тези наши действия се изпълняват с обходи пеш, служебните автомобили се оставят някъде , колегите патрулират със специална техника за осветление”, добави  началникът на районното в Карлово гл. инспектор Сълко Литов.