Новият областен управител на Пловдив Ангел Стоев официално встъпи в длъжност като начерта основният приоритет, който ще бъде в работата му.

„Имам една основна задача, а тя е да се проведат справедливи и честни избори на 11 юли“, заяви Стоев.

Той каза, че в обществото се е наложило мнението, че изборите не са достатъчно честни и прозрачни, като основната функция на служебното правителство и на него като областен управител е да гарантира нормалното провеждане на предсрочния вот.

Той ще се запознае с екипа, за да начертаят основните задачи следващите два месеца. Той похвали Дани Каназирева за работата й като областен управител, като той е следял дейността й като гражданин и обърна особено внимание, че е бил впечатлен от дейността на областния кризисен щаб по време на най-тежките месеци на Ковид пандемията. Стоев благодари и на временно изпълняващия дейността областен управител Петър Петров затова, че е провел бързо и в срок консултациите за сформирането на 16-ти и 17-ти РИК.

На въпрос дали се очаква да бъдат сменени зам.-областните управители, той отговори, че няма такава информация и това е решение на служебното правителство.