Бивш депутат от БСП е агресорът,  който преди дни буташе и блъскаше жена в  „Напоителни системи”,клон Марица, научи TrafficNews. Потърпевшата Мюмюне Ислямова е разпознала Лазар Попов,  който е финансов контрольор в институцията.

„Напоителни системи” е към Министерството на земеделието, което се управлява от социалистите, като директорът също е техен кадър -  Иван Петканчев от Сопот.

Лазар Попов бе за кратко депутат от Пазарджик в 42-ото Народно събрание, след като Илияна Йотова стана евродепутат.  След това той става общински съветник в Пазарджик, какъвто и е към момента. Работил е и в други държавни структури, като ВиК – Пловдив. В края на 2021 година временно бе директор на „Напоителни системи“ – клон „Тополница“, а от няколко месеца е финансов контрольор на пловдивския клон.

Все още от „Напоителни системи“ не са коментирали казуса. Пред TrafficNews директорът Иван Петканчев отказа коментар по телефона. Пред Нова ТВ тази сутрин писмено, без да застават в ефир, от институцията са казали ,че „поведението било недопустимо” за един държавен служител.

Агресия! Държавен чиновник гони и бута пловдивчанка от сградата на Напоителни системиДиректорът Иван Петканчев отказа коментар по телефона

Припомняме, че Мюмюне Ислямова разказа пред TrafficNews, че е била спряна водата ѝ за напояване на 250 дка царевица в община Калояново. В петък тя е водила разговор с директора на "Напоителни системи" - Марица Иван Петканчев, с който се разбрали водата да бъде пусната до понеделник. В първия работен ден на седмицата обаче, вода за напояване все още нямало и Ислямова решила да отиде на място в институцията. Там е посрещнал Попов, който е започнал да я бута и блъска.