Адвокатът Ивайло Пенoв, който нападна всеобщия пловдивски любимец Митко с Чорапите, е затворил заведението си „Yellow Dot”. Въпреки че е петък вечер, лампите са изключени, а обектът е под ключ, предаде репортер на TrafficNews.

Пред него се събират десетки пловдивчани, които се организираха на протест в подкрепа на Митко.  Много от протестиращите захвърлят по чифт мръсни чорапи пред заведението, в знак на несъгласие в подобен тип поведение. Големият стикер пред обекта, който иронично не кореспондираше с обстановката, гласи "Ако не виждаш слънцето, начертай си жълта точка". Той бе заварен скъсан още преди протеста от някого, а върху него се появи лист с надпис "Долу ръцете от Митко"

Интересен момент бе противопоставянето на агресията по един нестандартен начин. Един от протестиращите донеса яйце и деликатно го положи върху захвърлените чорапи, наместо да го захвърли към витрината. Той направи това с послание към всички, че няма нужда от ярост, за да решаваме проблемите си. 

"Митко израсна на Руския пазар, още тогава беше с такова добро сърце. Преди време продавах чорапи на едро и го снабдявах, за да продава. Какво да ви кажа, това олицетворява безнаказаното мутренско поведение в страната", каза Христо Атанасов, които също бе част от протеста.

Протестиращите търсиха „големия мъжкар”, по чийто адрес се чуха и доста по-крайни изказвания, но собственик на съседен обект в Капана каза, че вероятно адвокатът е заминал за София. В артквартала се говори, че Митко бил добре, но много тъжен и огорчен.

Мнозина от собствениците на заведения се оплакват от адвоката. Определят го като "брутално нагъл", "безчинстващ', като "нямал капка колегиално отношение". Само за минути се събраха няколко човека, които имаха по някоя и друга критика по адрес на Пенов. А именно заради междусъседските пререкания се е стигало и до жалби в полицията. 

Малина Колева, която има обект в съседство, споделя, че неведнъж е молила "по човешки" да намали децибелите на музиката, да събере масите си по-навътре към обекта, да не изкарва колони и пулт на улицата, тъй като жителите в близост не могат да спят. Той обаче се държал арогантно и неведнъж казвал, че „той определя правилата”.

Към твърденията си Колевa прикрепя и снимки, правени в първата седмица на март, когато Пенов подредил масите си пред територията на два съседни обекта - оптика и магазин. Още на момента адвокатът бил помолен да посъбере малко масите си, но в отговор дошло само твърдо отрицание и арогантно поведение, разказват няколко отделни човека. 

"Всички са пропищяли. Жените са притесняваха да му кажат нещо, защото той се държи агресивно. Не знаехме как да намерим общ език с него. Тук в Капана собствениците на заведение и обекти се подкрепяме. Пенов беше крайно арогантен, отблъскващ и нагъл човек. Беше някакво страшно чудо, когато се появи с някаква вишка, на която качи пулт. Зае почти целия паваж", споделят пред TrafficNews собственик на заведение. 

Мръсни чорапи пред заведението на бияча на Митко, пловдивчани излизат на протестУниформени разпитват свидетели от Yellow dot

Собственик на бар нападна и удари Митко Чорапа в Капана, прокуратурата се самосезираПловдивчани призовават да се бойкотира въпросното заведение