Собственик на заведение в арт-квартала Капана нападна и удари един от любимците на Пловдив – Митко, известният уличен продавач на чорапи.

Преди дни на улица „Христо Дюкмеджиев“ Митко е бил нападнат от софийски адвокат, който е и собственик на заведение. Причината не е ясна, но според очевидци, бизнесменът подозирал Митко за липсата на някакъв чадър. 

Освен, че столичанинът държи тон на Митко, мъжът размахва заплашително пръст. След което изтръгва от ръцете на Митко чорапите, захвърля го по улицата, а самият продавач удря с глава по лицето, показват записи от съседно заведение. 

Служители от заведенията в Капана се притекли на помощ, а без всякакви скрупули бизнесменът се е прибрал в заведението си.

Днес Районна прокуратура се самосезира по случая. Проверката е образувана по два текста от Наказателния кодекс – за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и за хулиганство. Срокът за приключването е петдневен.

Междувременно социалните мрежи са нажежени от коментари от пловдивчани, които рязко критикуват действията на агресивният собственик. Дори е започната кампания по бойкотиране на заведението. В социалните мрежи се апелира, хората да не посещават самото кафене.

„Митака е наш приятел, човек, който познаваме от 20 години, човек, който притежава добро сърце, огромна честност и морал. Капана е култура, Капана е израз и олицетворение на новата вълна положителни и надраснали евтиното поведение хора, Капана е лицето на Пловдив, Капана е страст, емоция, любов, музика, арт….. Митко е част от Капана, част от всички нас, които желаем промяна и няма да търпим Никога повече МУТРЕНСКО ПОВЕДЕНИЕ!!!”, пишат в социалните мрежи гневни граждани.

„Считам, че като граждани на най-стария град в Европа и европейска столица на културата сме длъжни да отговорим подобаващо на тази мерзост, затова апелирам към вас да бойкотирате заведението Yellow dot на улица “Христо Дюкмеджиев”, чиито собственик е въпросният индивид”, апелира Валентин във Фейсбук. 

Снимки: Валентин Котов