Пловдивчани излизат на протест тази вечер в Капана. Причината – непровокираното нападение срещу  Митко Чорапа. Припомняме, че собственик на заведение в арт-квартала нападна и удари известния уличен продавач на чорапи.

Преди дни на улица „Христо Дюкмеджиев“ Митко е бил нападнат от столичен адвокат, който е и собственик на заведение. Причината не е ясна, но според очевидци, бизнесменът подозирал Митко за липсата на някакъв чадър. 

Собственик на бар нападна и удари Митко Чорапа в Капана, прокуратурата се самосезираПловдивчани призовават да се бойкотира въпросното заведение

Социалните мрежи са нажежени от коментари от пловдивчани, които рязко критикуват действията на агресивният собственик. Дори е започната кампания по бойкотиране на заведението. В социалните мрежи се апелира, хората да не посещават самото кафене.

Освен това във Фейсбук вече е стартирала кампания да се изкупят всички чорапи от Митко, както и протест в защита на веселия продавач.

В 19:00 часа в Капана ще се съберат пловдивчани, които в знак на протест ще обстрелят заведението Yellow dot е собственик на заведение в арт-квартала нападна и удари известния уличен продавач на чорапи на улица “Христо Дюкмеджиев”, чиито собственик е въпросният нападател, със стари чорап.

В този момент в Капана се провежда акция от полицията. Униформените са влезли в заведението, чийто совственик е сочен за нападател на Митко. 

Пред вратите на "Yellow dot" вече са поставени стари чорапи в знак на съпричастност.