Абитуриенти от Пловдив поканиха класната си на бала по изключително оригинален начин. Възпитаниците на Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ от 12 „в” клас са заснели късометражен филм със сценарий, изготвен от Албена Памукова, която е част от класа.

Учениците разказаха пред TrafficNews, че поканата им представлява филм, който ни отвежда в бъдещето.

„Първата сцена на филма ни отвежда в бъдещето през 2085 година, където няколко момичета от нашия клас, които вече са възрастни, но и модерни, си спомнят как се е наложило да крадем подаръка на класната ни, защото момчето, което е събирало парите за подарък ги е проиграло”, разказва абитуриентът Петър Драмов.

Във втората част от филма става ясно, че ученикът проиграва парите, а неговите съученици започват да мислят план по какъв начин да възвърнат загубената сума и да успеят да закупят подарък на класната ръководителка г-жа Цвета Иванова. В този момент обаче една от участничките във филма предлага гениалната идея, а именно - да извършат кражба.

Третата сцена от филма към поканата ни показва как учениците влизат с взлом в обект и започват да търсят вещи, което да откраднат, но алармата в сградата се активира и учениците бягат. Една от абитуриентките обаче проявява смелост и решава да остане и все пак да открадне нещо.

Докато останалите участници в кражбата се качват в колата и бягат от "местопроизшествието", момичето отмъква кошница, в която всъщност се намира реалният подарък на класната им ръководителка и тръгва да бяга след автомобила.

В края на касетата на бял екран излиза надпис „Ще дойдете ли с нас на бала?”, като представянето на филма пред класната ръководителка е бил изключително емоционален момент, споделиха абитуриентите. Подаръкът, който всъщност са поднесли на г-жа Цвета Иванова е бил красив часовник.

Вижте и филма към поканата: