Голям е интересът на пловдивчани към ваксинацията срещу COVID-19. Само в пункта към ДЦК „Пълмед” от вчера са имунизирани над 570 човека. Това споделиха медиците от лечебното заведение пред здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов, който провери как протича имунизационни процес под тепетата.

Пред сградата на РЗИ-Пловдив днес сутринта също е имало опашки. В момента и там, и пред ДКЦ „Пълмед” вече е спокойно. Изчакват само по 1-2-ма човека.

Припомняме, че от вчера работят „зелени коридори”, където желаещите да се ваксинират ще могат да го направят по време на всички празнични дни. Пунктовете разполагат и с трите налични препарата – на "Пфайзер", „Модерна” и "Астра Зенека".

„Много съм доволен от темпа на ваксинацията. Приключихме европейската имунизационна седмица, в която България направи 100 000 ваксини – с 20% повече от предходната седмица. В София обиколих големите болници. „Пирогов” бяха ваксинирали около 500 човека, ВМА -450. Доволен съм. Тук, в РЗИ-Пловдив, работят три имунизационни пункта, които са „зелени коридори”, правят се и вторите дози на ваксините”, посочи здравният министър.

Вижте пълния списък с имунизационните центрове, които ще работят по празниците: