Появи се търг за апартамент в Пловдив от 100 кв.м. на цена от под 60 000 евро. Частен съдебен изпълнител Ангел Ангелаков пусна за продажба жилището и гараж към него, които се намират в новострояща се кооперация в кв. "Каменица" 2.

Сградата с административен адрес бул. "Христо Ботев" 160, стана известна още в началото на строителството си, когато при изкопните работи съседната къща, строена някога на калкан с бутната част, се разцепи. Тогава дейностите по обекта бяха спрени, а жителите на къщата евакуирани. Последваха укрепителни дейности, а строежът бе подновен. И до днес обаче състоянието на съседната къща е окаяно. 

Къща пред срутване в центъра на Пловдив заради строителен изкоп, обитателите се евакуирахаВ жилищната сграда живеят четирима души, които към този час са се изнесли на квартира

Жилището, обект на продажба, е с чиста площ от 97 кв.м. и 6% идеални части на сградата. Намира се на 6-тия етаж на сградата и е изпълнено на груб строеж. Първоначалната цена, от която ще започне наддаването, е 107 500 лева, като според закона предложения надхвърлящи с 30% тази стойност за недействителни. 

В отделен търг е обявен и гараж в същата сграда. Той е 17 кв.м. и към него също има процент общи части. Първоначалната му цена е 16 530 лева. 

Имотите са собственост на дружеството "Галиани 7" ЕООД, еднолична собственост на Ганка Кунчева. Жената развива бизнес в областта на счетоводните и финансови услуги. Срещи дружеството на Кунчева са заведени изпълнителни дела. 

Срокът за участие в търга е едномесечен, до 24 август, а на 25-ти в Районен съд ще бъдат отворени офертите на потенциалните купувачи. 

Къщата, която е пред срутване в Пловдив, едва ли може да се укрепи, строителите – отричат винаВзехме по едни дрехи и спасихме две котенца преди да излезем от къщата, каза Пейо Костадинов