Жителите на пловдивското село Трилистник се организират за протест срещу огромното забавяне от страна на НКЖИ на строежа на надлеза между селото и Рогош!

„Нека отново да излезем заедно и да заявим ясно и категорично нашето недоволство! Заедно с жителите на околните населени места се събираме на 12 октомври 2024 г. (събота) от 11:00 часа при новостроящото се съоръжение, за да изразим огромното си недоволство от неприемливото и безотговорно забавяне на довършване на съоръжението. Вече повече от година строежът е незавършен, а ние все още нямаме яснота кога надлезът ще бъде довършен“, се казва в призива.

Вместо безопасна и удобна връзка между двете села, хората са принудени да използват опасни и компрометирани алтернативни маршрути. Те настояват да получат информация от НКЖИ за конкретните срокове за завършване на надлеза, както и за незабавна рехабилитация на алтернативния път между Трилистник и Скутаре и поддържането му в добро състояние до окончателното приключване на строителните дейности и пускането на надлеза в експлоатация.

„Вече не можем да се примиряваме с бездействието и безотговорността на институциите! Стотици хора ежедневно рискуват, преминавайки по разбития алтернативен прашен и осеян от дупки междуселски път, а други са принудени да удължават маршрута си с над 20 километра през опасния участък на АМ Тракия от 137-я до 141 км. Всички се питаме – докога?“, казват още жители на селото.