Улица „Иван Вазов“ в село Белащица е напълно обновена, с положена нова асфалтова настилка. Ремонтът, който започна преди по-малко от месец е завършен напълно. На официално тържество кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и кметът на село Белащица Костадин Николов прерязаха лентата на ремонтирания участък. Събитието уважи и заместник-кметът Емилия Иванова, представители на кметство Белащица и жители на селото.

Павел Михайлов честити новата придобивка на жителите на Белащица.

„След ремонта улицата е в състояние, каквото не е имала от много години“, посочи кметът Павел Михайлов и поясни, че трасето е с натоварен трафик, а хората били принудени всеки ден да минават по осеяния с огромни дупки път.

„Вярвам, че ако имаме силни и благоустроени населени места, ще имаме силна община. Това, което сме постигнали до момента далеч не е достатъчно. Затова  продължаваме с визията да облагородяваме все повече улици, нашата политика е това- целта ни е всяка населено място на територията на община „Родопи“ да става по –добро, а хората  да получават по-добър начин на живот и стандарт“, заяви още, по време на  откриването кметът Михайлов.

Водосвет, с пожелание за безаварийно каране извърши отец Мирослав. По стара традиция присъстващите откриха обновената улица „Иван Вазов“ с вкусна пита, сол и мед.

Инфраструктурните проекти в Белащица продължават с основен ремонт на улица „Васил Левски“ и участък от 300 метра на улиците „Пейо Яворов“ и „Даскал Лазар“.  След основен ремонт е и улица „Беласица“ в селото. В бюджета на общината има заделени средства и за нов покрив на църквата „Св. Козма и Дамян“.