Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и кметът на село Марково Десислава Терзиева откриха официално изцяло ремонтираната улица „Захари Стоянов“. Тържественото събитие за населеното място уважиха заместник-кметът Емилия Иванова и общинските съветници Йордан Божков, Георги Кръстев, Ренгинар Мустафова и Величка Стоичкова, както и десетки жители на селото.

Ако погледнете улица "Захари Стоянов" сега, ще видите, че няма нищо общо с това което беше и начина, по който изглеждаше преди месец. 55 години не беше правено нищо по тази улица. Много се радвам, че успяхме в срок да изпълним всичко. Обновяването на улицата е дълго чакано от местните хора. Километровата отсечка е изключително натоварена. В района се намират основни обществени сгради, училището и детската градина“, каза по време на церемонията кметът Павел Михайлов. Той поздрави хората по случай големия християнски празник Петковден.

Десислава Терзиева благодари за подкрепата на населението на Марково, на кмета на общината и общинските съветници.

„Благодаря на всички, че са усетили енергията на марковци да защитават своята кауза -  „Моето село Марково“. Много искам всички проблеми на селото да бъдат решени, но това няма как да стане веднага. С общи усилия ще продължим да работим, за да ги решаваме“, допълни Терзиева.

Празничният ден започна с водосвет, след което двамата кметове – на община „Родопи“ Павел Михайлов и на кметство Марково Десислава Терзиева, прерязаха лентата на обновения път.

Следващият проект, по който община „Родопи“ започва работа е реконструкция на пътя Марково-Първенец. За финансиране общината ще кандидатства по „Програма за развитие на селските райони“.

Ръководството на общината работи и по проекта за изграждане на кръгово кръстовище на входа на Марково в посока Пловдив.