По настояване на кмета Павел Михайлов община „Родопи“ започва процедура по разкриване на нова група в детска градина "МИР" в село Кадиево. Сега в градината функционират две групи. В едната са обхванати децата в яслена възраст. Останалите записани деца се обучават заедно в сборна група. 

„Недопустимо е  деца от различни възрасти да са заедно в една група.  Обучението и възпитанието в такава среда  е трудно и неефективноЗатова решихче ще бъде разкрита още една група за децата от предучилищна възраст“, мотивира предложението си кметът Павел Михайлов.

Кметът посети детското заведение, заедно със заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, кмета на Кадиево Лиляна Петрова и директора на градината Галя Павлова.

„Ще бъдат ремонтирани две от санитарните помещения за децата и ще оправим подхода пред входа на детската градина“, коментира Михайлов след огледа.

В Кадиево кметът направи инспекция на детските съоръжения, които вече радват най-малките жители на селото. В двора на детска градина „ Първи юни“ освен пързалката, която има и образователна част, са поставени люлка и пъзел.

„Децата са много щастливи и вече играят в безопасна среда“, благодари за придобивката директорът на градината Галя Павлова.

Обиколката на кмета Павел Михайлов продължи към пенсионерския клуб, където започва ремонт на сградата след съответните закoнови процедури. Течове разрушават помещението, което е място за събиране на най-възрастните жители на Кадиево.

В напрегнатото си ежедневие  кметът не пропусна да посети и празника на пенсионерския клуб в село Крумово, които се събраха, за да отбележат Международния ден на възрастните хора.

„Бъдете живи и здрави, благословени и дълголетни!“, отправи поздрав Михайлов. Той припомни, че по негова инициатива, тази сряда членовете на всички пенсионерски клубове на територията на населените места от общината ще се съберат заедно, за да  отбележат подобаващо своя празник.