Районна прокуратура - Пловдив е изпратила протест, с който настоява Административен съд да обяви за нищожно решението на ОИК- Брезово, която остави на поста му осъдения кмет на града Радньо Манолов.  През декември 2017 година Районен съд-Пловдив осъди на 1 година условно с изпитателен срок от 3 кмета на Брезово Радньо Манолов. Управникът беше признат за виновен, че в качеството си на местен нотариус е удостоверявал подписи, които не са положени пред него. Решението лишава Манолов и от правото да заема обществена длъжност за срок от 1 година. На 29 май 2018 г. състав на Окръжен съд потвърди присъдата. Тя е изпратена в Районна прокуратура за изпълнение, а от своя страна пловдивските магистрати са сизирали общинската избирателна комисия, които според Изборния закон трябва да гласуват освобождаването на кмета. 

След заседание на 13 юли обаче Общинската избирателна комисия взима решение да не прекратява правомощията на кмета. 6 от 8 членове гласуват за отхвърляне на искането. "Смятаме , че тяхното решение е нищожно, защото те нямат никакво право да ревизират решение на съда, в случая влязла в сила присъда" коментира говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. 

Според Илиев въпреки незаконното решение на ОИК - Брезово, кметът Манолов продължава да изпълнява задълженията си и неговите актове не могат да бъдат оспорвани, тъй като той не е освободен от длъжност. 

Според хора от града всички нарушения, които се извършват в момента и неглижирането на факта, че кметът вече е осъден, се прави с цел , да бъдат избегнати евентуалните предсрочни избори. По закон, ако общината остане без кмет, с указ на президента се назначава дата за провеждането на частични мести избори. Това обаче е в случаите, когато до редовните избори остава повече от една календарна година. Тоест, ако отстраняването на Манолов се проточи до октомври, това означава, че избори няма да има, а Общинският съвет ще избере временно изпълняващ длъжността. „Това ще е заместник-кметът Енчо Колев, който не удовлетворява ничии изисквания по отношение на компетентност и добронамереност" твърди представителят на ГЕРБ – Брезово Нели Минчева. 

„В общината вече има изключително голямо брожение за това, че кметът продължава да ходи на работа с влязла в сила присъда. Общината е оставена на самотек. Радньо Манолов използва всички инструменти, за да удължи своето присъствие на поста си. За съжаление, в годините, в които той е кмет, в Брезово не се случва абсолютно нищо. Няма визия, няма дългосрочна перспектива за общината, няма работа по оперативни програми”, посочи Минчева.