Асеновградската районна прокуратура преди минути е била уведомена за случая с двамата младежи, които се провесиха от лъскави джипове в центъра на Асеновград. Както вече ви съобщихме, очевидци разпространиха видео от днешната случка в социалните мрежи. В РУ - Асеновград заваляха сигнали, подадени от уплашени граждани. 

След извършена проверка са установени и участниците в клипа, обясниха за Trafficnews.bg от пресцентъра на полицията. Става дума за двама млади местни жители. Оказа се, че оръжията са бутафорни, а младите мъже са снимали любителски видеоклип. 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление от Наказателния кодекс, изрязаващо се в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. 

Съгласно българското законодателство, подобни деяния се наказват с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

Младежи с автомати се провесиха от лъскави джипове в центъра на Асеновград ВИДЕОВ полицията заваляха сигнали, подадени от притеснени очевидци