Деца от детска градина „Пролет“  в село Първенец, облечени в народни носии,  прерязаха лентата на обновената улица „Симеон“. Това стана по време на официалната церемония по откриване на един от най-значимите обекти за селото,  финансиран със средства от инвестиционната програма. Нестандартният начин предложи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, който влезе в ролята на асистент, заедно с кмета на селото-домакин Ренета Плевнелиева.

Събитието се случи в присъствието на председателя на ОбС “Родопи“ Георги Цанков, заместник-кметовете Борислав Инчев и Неази Таир, представители на фирмата-изпълнител и десетки жители на село Първенец.

„Това събитие дълги години се чакаше от жителите на село Първенец. Улица „Симеон“ е изключително важна. Десетилетия обаче бяха нужни, за да са отделят средства за подмяна на водопроводната инфраструктура. Успяхме да осигурим парите, поставихме нов водопровод и улицата е напълно преобразена. Тя е асфалтирана, с подменена тротоарна настилка и положени нови бордюри“, каза кметът Павел Михайлов. Той допълни, че работата за подобряване на  средата за живеене, дава самочувствие на жителите на населените места в община „Родопи“.

Думи на благодарност отправи и кметът на селото Ренета Плевнелиева.  

„ Надявам се с общи усилия, на ръководството на общината и местната общност, след няколко години,  цялото село да изглежда по този начин- променено, с  подобрено състоянието на улиците и обществените сгради.“

Улица „Симеон“ беше открита с тържествен водосвет, а малките възпитаници на ДГ „Пролет“ зарадваха гостите със специално подготвено от тях музикално изпълнение.