Починала е една от потомките на Яна - сестрата на Васил Левски.
 
Става дума за Жанина /Загорска/ Христова. Тя е правнучка на най-голямата внучка на Гина и Иван Кунчеви - Гина /Начева/ Загорска.
Бащата на Жанина - Христо Загорски, завършва стоматология във Франция. Оттам е майка ѝ - Маргарита Вагнер. 
 
Жанина е родена през 1937 г., живяла е в София. Няма свои деца. Преди пенсионирането си е работила като козметик. Въпреки възрастта си до последно е била активна, начетена и впечатляващо благородна жена. Нейни по-малки сестри са Мария и Албена.
 
Тъжната новина за смъртта й съобщиха от Национален музей "Васил Левски" в Карлово. Ето какво написаха в социалната мрежа:
 
"С прискърбие съобщаваме, че в края на изминалата 2021 година, само 5 дена преди да навърши достолепните 85 години, на 28 декември си отиде от този свят една от потомците на сестрата на Васил Левски - Яна - Жанина. Тя учи в карловската гимназия и все още има наши съграждани, които си спомнят за нея, за нейното благородство и финес. Жанина сътрудничеше на Музей "Васил Левски" с любов и всеотдайност. Тя бе наш скъп приятел. Поднасяме искрени съболезнования на близките ѝ."
 
Екипът на медията ни също поднася искрени съболезнования на семейството и близките на Жанина, както и на всички карловци. Светъл да е пътят на душата й!