Жителите на  Каравелово се нуждат от хранителни продукти за пострадалия от наводненията квартал. Районът остава откъснат от света, като единственият начин за предаване на продуктите към момента е през пешеходен мост. В списъка на продуктите от първа необходимост са също мокри кърпи, питейна вода, основни лекарства като аспирин, аналгин, парацетамол, памперси за деца, одеяла, завивки и възглавници.
 
В селото има нужда и от доброволци. Над 100 къщи и дворове се нуждаят от разчистване. Необходима е техника, както и лопати кирки, копачи и други помощни средства.
 
Засегната е и детската градина, която скоро трябва да приеме между 10 и 15 деца. Предстои да стане ясно какво трябва да се набави за нея. На втори етап от селото ще съобщят за необходимост от уреди и покъщнина. В този момент разчистването на калта е приоритет.
 
"Който може да помогне с парички средства, също може да го направи. Ще има нужда да се помогне на много хора, които няма да се справят сами финансово с покриването на основните щети.
Моля, всеки който желаете утре да се включи на място в село Каравелово, в 8.30 ще започне акция по разчистване с доброволци. Може да се стигне до там единствено през пътя от Пловдив Войнягово Климент, Каравелово", апелират доброволците от селото. 
 
Междувременно кметството на село Климент започна акция за набиране на  средства в помощ на пострадалите си съседи от Каравелово и Богдан. Всеки жител на  населеното място може да дари парична сума според възможностите си.
 
Средствата ще се събират на:
04.09.22г от 15.00 до 17.00ч на площада
05.09.22г. от 8.00 до 10.00ч. в кметството.
 
Събраните суми ще се разходват за пакети с хранителни продукти или като парични дарения. Те ще бъдат съобразени с нуждите на пострадалите от наводненията.
 
"Уважаеми климентци, неведнъж сме доказали, че заедно можем повече... Стара поговорка гласи "По-добър роднина от съседа няма", призова кметът на селотот Мано Манов.