Заместник-кметът на община „Родопи” Владимир Маринов се срещна с Ахмед Аладин, съветник по икономическите въпроси на министър-председателя на Ливанската република Саад Харири.

По време на визитата беше обсъдено установяването на взаимоотношения между Ливанската република и Община „Родопи” в сферите на икономиката, туризма и земеделието.

„Община „Родопи” е изключително атрактивна заради стратегическото си положение. Тя е в центъра на България, има достъп до магистрала и летище и сравнително добра инфраструктура”, изрази мнение ливанският гост.  По  думите на Ахмед Аладин представителите на бизнеса имат всички условия, за да постигнат успех, ако инвестират на територията на общината.

От своя страна заместник-кметът Владимир Маринов благодари за оказаното внимание и увери, че община „Родопи” разполага с експертен потенциал и  е готова да работи за развитието на добрите си отношения с Ливанската република.

Владимир Маринов и Ахмед Аладин се ангажираха да се мисли за изграждане на двустранните отношения, чрез организиране на съвместни срещи с представители от перспективни сфери, към които да бъде насочено вниманието на бизнеса и от двете страни.

В рамките на срещата беше изразена готовност и от двете страни за бъдеща визита в Ливанската република.