Неуспешна публична продан свали близо тройно пъти цената на оранжерия в Пловдивско. Производственият имот в село Градина се върти в в списъците на съдия изпълнители близо две години, цената му прогресивно пада, но купувач и до момента не е намерен. 

Както медията ни писа, базата за селскостопанска продукция е собственост на фирмата "Интер ко инвест", управлявано от земеделеца и животновъд Златко Георгиев, и строителната фирма "Евроекопродукт-МВ" на Кирил Владимиров и Христо Младенов. Преди години обаче съвместният им бизнес бе повлечен от дългове, трупани заради необслужена ипотека. Това доведе до обявяване на имота на търг, като първоначалната цена през януари 2023г. бе колосалните 3 500 000 лева без ДДС. Два опита по-късно тя падна до 2 157 500 лева.

Трети опит ЧСИ да продаде 50 дка земя и изоставена оранжерия край Първомай, цената падна с 1,3 млн. лвИмотът е бил иззет заради необслужена ипотека

Към днешна дата обаче за същия имот се търсят малко под 1 300 000 лева /663 715 евро/. А параметрите на офертата остават непроменени – изградена оранжерия за плодове и зеленчуци с площ от 15дка. Остъклената оранжерия е с разрешително за строеж от 2013 година, презаверено през 2016г., и е получила Акт 16 през 2021 г. Инвестиционното намерение е предвиждало там да се отглеждат предимно домати и краставици.

Общата площ на поземления имот е 50 дка, като в него са построени още сграда с административно-битова част, манипулационна и котелно. Изградени са електрическа ограда, площадкови мрежи и съоръжения и сондажен кладенец. Останалата земя – около 40 декара, представлява изоставени ниви.

Нещо повече - в цената е включена и пазарната стойност на движимо имущество, прилежащо към базата - котел на твърдо гориво, бункер за пелети, комин от 3 част, разширителен съд, колектор и сондажна шахта.

Офертата, пусната от ЧСИ Константин Павлов, е отворена за наддавания от 18 октомври и ще продължи 1 месец. На 19 ноември следва да стане ясно дали близо 3 пъти по-ниската цена за имота е успяла да привлече потенциални купувачи.

Заради дългове: Продават на търг огромна оранжерия и близо 50 дка край ПловдивНачалната цена е 3,5 милиона лева без ДДС