Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов поздрави всички лекари и специалисти, работещи в сферата на здравеопазването на територията на населените места в общината. Повод за обръщението е Денят на българския лекар.

„С огромно уважение ви поздравявам по случай Деня на българския лекар и Деня на покровителя на медиците и на целия български народ Свети Иван Рилски.

Вашата професионална отдаденост  за опазването на човешкия живот са опората  и сигурността, от които имат нужда хората днес.

Поклон пред Вашата човечност, сила и огромна отговорност да се грижите за другия. Защото да помагаш на нуждаещия се, да си съпричастен към страданието му, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш е мисия.

Специални благодарности отправям към лекарите от община „Родопи“ за всеотдайния труд, за търпението, силата и куража. Вие сте хората, на които ежедневно доверяваме здравето си и здравето на нашите близки!“

Кметът Павел Михайлов пожела на всички лекари здраве, да бъдат все така добри специалисти и добри хора и да се множат успехите им.

„Нека Свети Иван Рилски ви закриля и ви направлява!“, завършва обръщението си Михайлов.