Кметът Павел Михайлов отправи поздрав към служителите и специалистите в общинска администрация, кметовете и кметските наместници, общинските съветници и работещите в общинските структури и  дейности. Повод е Денят на българската община и местното самоуправление, който се чества на 12 октомври.

На тази дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. Един от първите общински съветници се обръща към своите колеги с думите:  „Задачата на общината е да създаде здрави основи за добро живеене на гражданите…"

Думата община има общ корен с думата общност и общественост. Силно местно самоуправление означава силна местна власт и силно гражданско участие в нея. Това се постига с много отговорна работа, която касае всички аспекти на местната общност.

Като административна структура, ние се гордеем с постигнатите резултати в обслужването на гражданите, в работата по подобряване на инфраструктурата,  привличането на  инвеститори и реализирането на мащабни проекти. Старанието ни е насочено и към развитието на културата, здравеопазването, младежките дейности, туризма и спорта, в стремежа ни да предоставяме повече и по-качествени социални услуги.

Убеден съм, че няма да спрем да се развиваме и подобряваме, защото всички ние, работещи за хората, осъзнаваме нашата отговорност.

В този ден изразяваме почит и уважение и към всички наши предшественици. Запазвайки приемствеността, да работим и занапред все така усърдно за развитието на община „Родопи“  и населените места.“