На специална церемония кметът на община „Родопи” Павел Михайлов  връчи  70 индивудиални грамоти за високи спортни постижения на изявени спортисти, прославили общината на регионални, национални и международни спортни състезания. Инициативата е по повод  Деня на българския спорт и  цели да стимулира спортистите и да отдаде на тях и на техните треньори нужното уважение и признание за положените усилия.

На церемонията по връчване на отличията присъства заместник-кметът Владимир Маринов,както и кметовете на Първенец, Цалапица и Марково.

„Спортните личности винаги са били богатство за нашето общество.  Благодарение на Вас, общината ни има своята завидна спортна история, своите слава и постижения, своите златни медали и почетни отличия в различни дисциплини и състезания на национално и международно ниво. През изминалите трудни месеци за всички Вие още веднъж показахте, че сте не само големи спортисти, но и големи личности. Защото спортът не е само поддържане на тялото в добра и здрава форма, а е умението да си отговорен в действията си и дисциплиниран в изпълнението им”, каза в обръщението си на церемонията по връчване на отличията Павел Михайлов. „За община „Родопи” се чува из България и по света благодарение на нейните спортисти.  Надяваме се  тази оценка да бъде допингът на младите спортисти, мотивът за техния труд”, продължи кметът на „Родопи”.

Наградените са от различни спортни клубове, бивши спортисти, треньори. Атлети, футболисти, шахматисти, гимнастички, каратисти, скиьори седнаха  на една маса, да се поздравяват за успехите си .Нито един от призьорите не забрави да благодари на ръководството на общината, в лицето на кмета Павел Михайлов  и неговия заместник Владимир Маринов.

„Ние сме приятелите, обединени от спорта и уважението на съгражданите си.  Надяваме се, че нашите успехи ще  са мотивация за по-малките деца и им пожелаваме да се учат от нас”, споделиха призьорите.

Здраве и още по-големи спортни успехи пожела и заместник-кметът Владимир Маринов. „За мен е чест да бъда на празника на българския спорт с вас - спортистите, треньорите и хората, свързали безпрекословно професионалния си път и живота си със спорта. Нашата община доказва, че има своите големи спортисти, които утвърждават и развиват традициите на спортната школа, част от която сте вие", каза Владимир Маринов.

Празникът завърши с чаша вино и обещанието , че тази инициатива ще влезе като  традиция в спортния календар на община „Родопи”.