Денят, в който църквата чества Въведение Богородично се превърна в истински празник за жителите на село Белащица. Символиката на библейския ритуал пресъздадоха деца от училище „Пенчо Славейков“ в селото.

Гости на събитието бяха кметът на община "Родопи" Павел Михайлов, кметът на селото Костадин Николов, заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев,  общинските съветници  Величка Стоичкова и Кера Тошева.

Децата са първи и трети клас на местното училище „Пенчо Славейков“. Учат се на християнските ценности по време на занятия, които са извън задължителната форма на обучение. В продължение на няколко месеца те проучват традициите и ритуалите за този християнски празник. Един от основните уроци, който помнят е, че семейството е най-силната връзка между поколенията и основата, върху която се създава доверието, моралните ценности и добротата.

Във възстановката участваха и деца от местната детска градина, които се включиха в ролята на ангелчета.

Облечени в традиционните за онова време одежди, в Божия храм, пред своите гости, с много старание и желание малките артисти изпълниха песни и стихове, отправиха благопожелания за здраве.

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов поздрави децата и им пожела да са щастливи и усмихнати. 

„Семейството е свято и е най-ценно за всеки човек, когато всички са заедно и са сплотени. Независимо от динамиката на нашето съвремие, то остава нашият сигурен пристан, където намираме закрила, уют и хармония“, каза кметът Павел Михайлов и пожела да цари разбирателство във всеки дом, а децата в тях да бъдат щастливи, мили, обичани и радостни.

Поздрав към присъстващите отправи и свещеникът към църквата отец Мирослав. Той подари на децата учебник по религия.