Двете огнища на пожара край Розино са под контрол. Такава е била ситуацията този следобед.Те са в средно високата – североизточна част на Стара планина.
 
Припомняме, че в гасенето участват пожарникари от Карлово, служители на Горското в Розино, военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада и доброволци. В акцията е участвал и вертолет от авиобазата в Крумово. В момента пожарът се контролира от пожарникари и военни.
 
На територията на община Карлово вчера, 2 август, са станали цели 7 опасни пожара. Единият е бил в землището на Клисура, който е бил бързо потушен от карловски пожарникари. Последвали са двете огнища в Розино.
 
Пожар е станал и между селата Московец и Каравелово, лумнал от запалени бали слама и потушен от пожарникари от Хисаря, горски служители и доброволци от Каравелово.
 
В село Христо Даново вчера са горели розови градини, огънят е бил потушен само от пожарникари от Карлово. Не се е наложило участието на доброволци, защото огънят не е стигнал землището на селото.
 
Във вилната зона на Калофер е изгоряла вила. Този инцидент също бързо е бил локализиран и потушен от огнеборци от Карлово.
 
В Кърнаре се е запалила и изгоряла плевня и част от къща. Огънят там също е овладян бързо.
 
Тоест, станали са общо 7 сериозни пожара в Карловско, но няма пострадали хора, нанесени са материални щети и поражения на горския фонд.
 
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов благодари на всички, включили се в гасенето на пламъците. Той призовава населението да бъде бдително и да спазва стриктно законовите разпоредби в пожароопасния сезон и заповедите за пожарна безопасност.