Подновява се имунизацията с ваксината на АстраЗенека в Карлово от 29 март. Желаещите трябва да се запишат в Медицински център 1 на тел. 0335/9-32-04, от 08:00 до 10:00 часа, за да бъде включени в график. Това стана ясно на заседание на Временната комисия за ковид обстановката в общината.
 
Три екипа ще извършват едновременно ваксинирането. До края на тази седмица ще приключат имунизациите и реимунзациите  по предварително изготвения график. Само за 3 дни са направени 170 имунизации, от които 54 са с втора игла.
 
От началото на месец март през Ковид отделението са преминали 130 пациенти и 220 през ковид кабинета. Наблюдава се повишаване на заболеваемостта при по-младите хора. Към този момент в ковид отделението има 7 свободни легла от общо 47, а най-младият пациент е на 30 години.
 
Д-р Пелев, управителят на болницата, представи пред ръководството на Общината и общинските съветници три стратегии, които според него ще помогнат за справяне със ситуацията. 1. Да се приемат само пациенти с изразена дихателна недостатъчност; 2. Пациенти при които има спад на температурата, не са кислородозависими и цитокиновата буря отшумява да бъдат дехоспитализирани и да преминат на домашно лечение; 3. Да се спре плановия прием, с изключение на спешните случаи, във вътрешно и неврологично отделение и те да бъдат буферна зона за пациенти с Ковид. Персоналът да се реорганизира и включи в графиците за смяна на екипите в ковид отделението през 10 дни. В момента в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ работят 4-ма доброволци. Заявления за започване на работа са подали 2 лекари, желаещи да специализират вътрешни болести в акредитираната за това карловска болница.
 
90% от направените тестове на пациенти, преминали през кабинетите на общопрактикуващите лекари, са положителни, но не всички са тежко болни. В момента общопрактикуващите лекари не разполагат с ваксини.
 
Кметът д-р Емил Кабаиванов ще разговаря с директора на РЗИ Пловдив за осигуряване на ваксини за личните лекари и ще осигури транспорт от Общината, за да бъдат доставени.