Инспекцията по труда в Пловдив състави акт на имотната агенция "Дом за мен" ЕООД, след като установи, че шефът на фирмата Албена Митова не е изплатила дължима заплата на една от служителките си.  

Припомняме, че с TrafficNews се свърза ощетената Пепа Славова от Пловдив, която разказа, че е наета по програмата "Заетост за теб" към Агенция по заетостта към брокерската фирма, но не е получила всички дължими възнаграждения от работодателя си.

На 17 май 2021 година, жената подписва трудов договор с работодателя "Дом за мен" ЕООД - агенция за недвижими имоти. Наемат я за срок от 9 месеца на позиция "брокер, недвижими имоти", като възнаграждението в размер на 650 лева е уговорено за ежемесечно изплащане. Жената обаче не получава заплатата си за ноември, а през първата половина на декември шефката ѝ обяснява, че няма работа. Славова излиза първо в болничен, тъй като има процедура, свързана със състоянието ѝ, което налага 75% ТЕЛК за трайно намалена работоспособност. После жената е пусната в неплатен отпуск. 

Заплати обаче не получава- нито за ноември, нито за работните дни от декември. Припомняме, че репортер на TrafficNews се свърза с управителя на агенцията Албена Митова, която пък заяви, че работодател на Славова не е тя, а Бюрото по труда. От Агенцията по заетостта категорично опровергаха това. Видно и от трудовия договор работодател е именно "Дом за мен". На второ място Митова се опита да се оправдае, че не е получила парите за възнагражденията от Бюрото по труда, но от Агенцията по заетостта разбиха и този мит - заплатите се дължат от работодателя, а програмата е единствено като компенсаторна помощ, която не е объврзана с изплащането на възнаграждението към служителя. 

За случая бе алармирана Инспекцията по труда, която е извършила проверка в имотната агенция. От службата са установили, че има сериозни нарушения от страната на Митова, а именно, че тя не е изплатила заплатата на служителката си. Инспекторите са съставили акт за нарушения на фирмата, съставено е и задължително предписание за изплащане на заплатата в срок до 8 февруари 2022 година. 

Пловдивчанка, наета в агенция за имоти по програма на Бюрото по труда, остана без заплатаШефката ѝ чакала парите от държавата, въпреки че е длъжна да ги изплаща веднага