„Айде по-спокойно. Кой го каза, че съм убиецът”, бяха единствените думи на бившия рейнджър, заподозрян в убийството на карловската военнослужеща Десислава Стоянова, след като чу решението на Окръжните магистрати. Пред съда, мъжът запази спокойствие и хладнокръвие. Отказа да дава каквито й да са обяснения, а заяви единствено, че иска по-лека мярка.

Десет дни преди убийството Светослав Каменов взел колата на   Десислава, за да я ремонтира. Карловката и бившият рейнджър са били приятели. Тя го помолила да закара колата на сервиз, тъй като имала сериозна повреда.

Каменов обаче закарал колата в морга за скрап. Там се договорил за 315 лева със служителите, но само ако предостави документи. Те обаче са били у Десислава.

В нощта на убийството Каменов и Стоянова са били сами в постройката. По първоначални сведения мъжът й помагал за изпитите във военния университет. Скарали се и последвало посегателството.

У Десислава били само личната й карта и документите за колата. Светослав ги взел и изгорил в камината. Тялото пък скрил в раклата на дивана, както по-рано съобщи TrafficNews.bg

Всички тези допълнения бяха дадени след заседанието в Окръжен съд Пловдив от наблюдаващия прокурор.

По думите на Попов, Светослав не е давал обяснения в досъдебното производство. Той е съдействал и е указал на органите на реда къде се намира тялото, но не е давал обяснения. Признания е направил само пред двама полицаи.

„Ще се отнася до кръвта, намерена пред блока на Десислава Стоянова - все още не е изготвено заключението на биологичната експертиза. Работи се по няколко версии. Вечерта преди самото убийство се е обадила на нейна колежка и е казала, че си взима документите за колата и самата кола и ще пътуват с нея. Не може да коментираме към този момент версиите”, заяви прокурор Попов

„Обяснения не е давал. Привлечен е пред мен, но не е давал признания. Категорично не са имали връзка”, заяви пък защитата на Каменов – Снежанка Почева.

Убиецът на рейнджърката избягал в Гърция, след като й счупил врата, после се върнал самСъдът остави Светослав Каменов зад решетките

Тялото на рейнджърката Десислава Стоянова било открито в ракла, престояло там 8 дни ВИДЕОСветослав Каменов имал три мисии зад граница, бил в Ирак по време на атаката в Кербала